Nega kose

Nega kose

Bujna i zdrava kosa najlepši je ukras, a da bi bila takva potrebna joj je konstantna nega kako bi i koža glave bila zdrava. Nega podrazumeva više od samo upotrebe šampona. Brojna su oboljenja koja se mogu javiti na koži glave, a koja mogu da utiču na kvalitet same dlake, što za posledicu može imati opadanje kose. Zato se u "Dr VAIS" centrima tokom trihološkog pregleda može utvrditi stanje kože glave i aktivnost korena dlake (da li je aktivan ili ne). Na pregledu se savetuje odgovarajuća, individualna ordinacijska terapija, kojom možemo raditi na preventivi ili lečenju, kao i kućna koja obuhvata široku paletu šampona, losiona i ampula, u zavisnosti od problema.

Snažni tretmani restruktuiranja i vitaminiziranja kose naročito se preporučuju za suvu ili hemijski tretiranu kosu minivalom, farbanjem, blanširanjem, čestim feniranjem ili peglanjem, kao i za kosu oštećenu morskom solju, suncem, hlorom, vetrom, suvim vazduhom, peskom ili smogom.

Ampulirani proizvodi sadrže prirodni koncentrat sposoban da regeneriše, restruktuira i ponovo ojača vlasište dajući joj volumen i sjaj zahvaljujući kombinaciji vitamina F i mnogim esencijalnim uljima: ulje lana, kamilice, žitarica, ricinusa, avokadovo, ulje soje... Ovakav sastav daje poboljšanje kvaliteta i izgleda kose, ali takođe i obezbeđuje savršenu ravnotežu hidrolipida na površini kože i same dlake kapilicijuma.

U svrhu regeneracije i revitalizacije savetujemo i ampule na bazi ekstrakta morskih ježeva i račića.

Prisustvo antistatika, kao i silikona olakšava češljanje, daje volumen, sprečava oštećenje kose upotrebom mehaničkih sredstava kao što su češalj ili četke, ostavljajući veoma tanak, skoro neprimetan film po površini kože glave i vlasi koji održava restruktuirajući efekat i stanje kose 10 – 15 dana.

Kombinacija beta carotena iz ekstrakta šargarepe, vitamina B5 i B6 i kolagena, nezamenljiva je za revitalizaciju beživotne i isušene dlake jer reguliše pH, regeneriše nastala oštećenja i zadržava neophodnu količinu vlage u strukturi dlake tako da kosa ponovo postaje sjajna i elastična.