Kamuflažne metode za nadoknadu nedostatka kose

Profilaktički tretman kose

Kapilarni sistemi spadaju u protetičke metode kapilicijuma. Pacijentu se uzima otisak glave na kome nedostaje kosa, uzorci kose i pravi se projekcija sistema tj. kakvu biste frizuru u perspektivi želeli da imate. Na osnovu toga se u poznatim kapilarnim centrima ručno izrađuje sistem od prirodne ljudske kose. Ta kosa se obrađuje, analizira po svojim karakteristikama (boja, debljina dlake, elastičnost, kovrdžavost itd.), zatim se konzervira i čuva u specijalnim komorama pod posebnim mikroklimatskim uslovima dok se ne ukaže potreba za njenim korišćenjem. Uzorci Vaše kose se na isti način analiziraju da bi se na osnovu dobijenih parametara pronašla u banci kose ona koja je po strukturi skoro identična Vašoj. Sistem se šalje nama i mi vršimo ugradnju.

Ova metoda je apsolutno bezbolna i nema alergijskih reakcija jer ugradnja sistema nije hirurška intervencija i sistem se ne ugrađuje u već na kožu glave. Sistem se jednostavno implantira između Vaše kose tako da se za Vašu postojeću kosu vezuju vlasi iz sistema odnosno Vaša postojeća kosa se provlači kroz sistem i meša sa kosom iz sistema. Tamo gde nema Vaše kose pribegava se drugim metodama fiksacije i tek nakon ugradnje sistema radi se stiliziranje tj. šišanje i oblikovanje frizure. Od tog trenutka Vi ste osoba koja ima kosu i vrlo brzo će te početi da kosu iz sistema doživljavate kao svoju - na isti način kao što pacijenti sa stomatološkim, protetičkim rešenjima ne dele zube u vilici na one koji su im izrasli i one koji su im umetnuti već su to jednostavno njihovi zubi. S obzirom na to da je Vaša kosa pomešana sa kosom iz sistema apsolutno je nemoguće napraviti razliku sem što Vaša kosa raste a kosa iz sistema ne. Zato je neophodno da se s vremena na vreme usaglase njihove dužine.

To je ujedno i prilika da se kroz profilaktički tretman ojača veza sa sistemom kao i da se određenim preparatima i procedurama konzervira kosa iz sistema da bi sistem duže trajao. Znači, nakon ugradnje sistema Vi dobijate kosu kakvu ste želeli a koliko će dugo biti lepa i kvalitetna zavisi od Vas. Ako je negujete trajaće godinama (ne zaboravite da je to nešto što je 24 sata tj. non stop na vašoj glavi - dok radite, bavite se sportom, plivate, spavate...). Za to vreme funkcije kože glave su sasvim očuvane i neporemećene tj. izvodni kanali znojnih i lojnih žlezdi su normalno prohodni i Vaša kosa može normalno da raste.

Kapilarne proteze

Kapilarne proteze su proizvod novijeg datuma na medicinskom tržištu. Kapilarne proteze su protetičke metode za rešavanje problema gubitka kose. Dugogodišnja saradnja Dr VAIS centra i NJ Creation Paris omogućila je da i na našem tržištu bude dostupan veliki izbor kapilarnih proteza i to kako od sintetičkih vlakana, koja su nežna, svilenkasta i neverovatno podsećaju na prirodnu kosu, tako i od najkvalitetnijih ljudskih vlakana, kao što su Indijska i Evropska koja su najtraženija i najkvalitetnija na svetskom tržištu.

Pored vrste dlake klijent može da izabere i samu bazu proteze. Baza predstavlja unutrašnjost kapilarne proteze koja je u kontaktu sa glavom. Ona je hipoalergena i ne remeti normalnu funkciju znojnih i lojnih žlezdi (za razliku od perika). Isti model može biti na različitim bazama u zavisnosti od klijentovih potreba tj. od stepena proređenja kose. Postoje 4 baze:

 • Baza 1

  Baza 1 je namenjena klijentima koji nemaju izražen problem opadanja kose, već samo žele da promene svoj imidž

 • Baza 2

  Baza 2 je za one koji imaju tanku vlas ili je kosa blago proređena.

 • Baza 3

  Baza 3 je prilagođena klijentima koji imaju parcijalni gubitak kose, privremenog ili trajnog karaktera, koji je najčešće ograničen na temeni deo.

 • Baza 4

  Baza 4 idealna je za vrlo izraženu alopeciju, naročito totalnu alopeciju kao i za onkološke pacijente. Temeni deo kapilarne proteze prekriven je mikrokožom, dok je na zadnjem delu meki til. Cela baza je prekrivena ručno implatiranim vlasima, i to jedna po jedna vlas u impantu, tako da čak i u najkrupnijem planu deluje kao da dlaka raste iz kože glave.

Patentirani anti-glis i comfort wear concept omogućuju (bez dodatka lepka ili nekih drugih dodataka) klijentima komfor pri nošenju bez osećaja kompresije i neželjenog znojenja zahvaljujući mikroperforiranoj membrani koja je intagrisana za njega. Klijenti osećaju sigurnost prilikom obavljanja svih dnevnih aktivnost, bez brige da će doći do pomeranja proteze.

Svim klijentima koji žele diskreciju katalog najnovijih modela kapilarnih proteza kao i veliki broj proteza, volumatora i turbana dostupni su u našim show room prostorijama u Beogradu, Nišu i Skoplju.

Pogledajte neke od kapilarnih proteza

SMH

Revolucionarni pristup u kamuflažnom rešavanju problema proređene kose!

Jednostavna primena SMH vlakana, koja se pod dejstvom elektrostatičkog naboja lepe za vlas poput malih iglica na grančici jele i fiksacija rastvorom sa HINOKITIOL-om koji stimuliše ponovni rast kose, omogućava neverovatno prirodni izgled "guste" kose.

Fiksator neutrališe elektrostatički naboj, istovremeno drži čvrsto SMH vlakna uz vlas kose čineći ih otpornim na vetar, kišu itd.

SMH je dermatološki ispitan i ne izaziva alergijske reakcije. Vlakna ne oštećuju strukturu vaše kose niti iritiraju kožu kapilicijuma. To su jako fine arteficijalne vlasi, usitnjene na 0,3 - 0,5mm tako da su vlakna lagana, nežna, maksimalno prirodna i bezopasna čak i kada dođu u kontakt sa očima ili ustima (dovoljno je samo isprati ih vodom). SMH ne fleka i ne prlja. Ako ste prosipali SMH na vašu garderobu, samo je lagano istresite. SMH ima neograničen rok trajanja ako ga čuvate na tamnom i suvom mestu. Postoji u 11 različitih prirodnih boja kose: crna, tamno braon, svetlo braon, riđa, plava, seda i bela... (sigurno ćete pronaći onu koja odgovara Vama ili Vašim klijentima).