Mezoterapija

Tehnika dermapen

Mezoterapija lica je neprikosnoveni tretman u nezi kože lica, vrata i dekoltea. Zasniva se na upotrebi Dermapen aparata, a uz pomoć sterilnog ketridža koji sadrži snop hirurških mikroiglica. Sam aparat omogućava podesivost brzine i dubine rada, u zavisnosti od regije lica i tipa kože koja se tretira, čime je omogućena potpuna individualizacija tretmana.

Ovaj tretman mora biti propisan od strane lekara, koji tretman i izvodi. Mezoterapiji dermapenom prethodi kvalitetan higijenski tretman lica koji osigurava veću efikasnost same mezoterapije. U toku tretmana dolazi do stvaranja velikog broja mikrouboda, koji kožu ne oštećuju već naprotiv započinju kaskadnu reakciju sopstvene regeneracije kože i stvaranja novih krvnih sudova. Ovaj tretman se još naziva i kolagen indukciona terapija jer započinje obnovu kolagenih i elastičnih vlakana, koja su izmenjena i redukavana sa starenjem. Kroz stvorene mezopore prodire mezoterapijski koktel, tako da u derm prodire 100% aktivnih sastojaka ( vitamina, aminokiselina, nukleinskih kiselina, minerala, hijaluronske kiseline,... ). Rezultat je hidrirana, zategnutija i blistavija koža, fine bore su zaglađene, a tamne fleke redukovane. Prvi efekti vide se već za par dana, a pun efekat postiže se za 40 dana, koliko je i potrebno za sintezu novog kolagena.

Indikacije za dermapen mezoterapiju su koža oslabljenog tonusa, sa finim borama, hiperpigmentacije ( fleke ), dehidrirana , umorna pušačka koža , proširene pore, masna koža i koža sklona aknama, atrofični ožiljci.

Mezoterapija bi se mogla opisati kao minimalno neprijatan tretman. Neposredno nakon tretmana koža je diskretno crvena i blago otečena. Ove neprijatnosti prolaze nakon 24- 48 sati. Nakon tretmana se savetuje fotozaštita, izbegavanje sunčanja i solarijuma.

Tretmani dermapenom se sprovode u seriji od tri tretmana 1x mesečno, a nakon toga četiri puta godišnje.

Duboka biorevitalizacija

To je injekciona metoda, koja u najkraćem roku hidrira kožu, a to znači da je podmlađuje. Na ovaj način se aktivne supstance aplikuju u problematični deo lica, vrata i dekoltea.

Najčešće se koriste preparati na bazi hijalurona, tj. supstance koje se inače nalaze u našoj koži. Takođe se koriste i preparati na bazi DMAE za poboljšanje tonusa kože. Izbor preparata zavisi od problema koji se rešava

Ovom metodom se hidrira koža, obnavlja njena struktura i istovremeno stimulišu fibroblasti (koji produkuju kolagen i elastin- vlakna odgovorna za tonus kože i lep oblik lica), a takođe se ostvaruje moćno antioksidantno dejstvo.

U Dr VAIS centrima postoje razne vrste biorevitalizacija a indikacije za rad su suva, dehidrirana, iziritirana koža, smanjenje tonusa mišića lica i vrata, korekcija opuštene kože, bore u oblasti dekoltea, bore iznad usana, pušačka koža.

Biorevitalizacija za veoma kratak rok hidrira kožu. U jednoj seriji biorevitalizacije potrebno je uraditi 3 do 4 procedure na 2-4 nedelje razmaka, ali je rezultat vidljiv odmah posle prvog tretmana.

Parcijalna mezoterapija

Mezoterapija je efikasna medicinska antiaging metoda široko primenjivana u svetu. Princip rada i efekata mezoterapije je sledeći: lekar injektor sterilnim mezoiglicama izvodi proceduru sa velikim brojem uboda, kojima se koža minimalno oštećuje ali se aktivne supstance mezokoktela (vitamini, oligoelementi, peptidi, aminokiseline, nukleinske kiseline, hijaluronska kiselina…) ubacuju u središnji sloj kože. Na taj način koža je ishranjena neophodnim nutrijentima dubinski.

Aktivne supstance koktela smanjuju vidljivost površinskih bora i podstiču tonus lica, osvežavaju, hidriraju, podmladjuju i zatežu kožu lica, vrata, dekoltea i ostalih delova tela.. Rezultat je svež izgled lica i hidrirana koža.

U Dr VAIS centrima se sprovode različite vrste mezoterapija i radi što većeg komfora našim pacijentima nudimo i varijantu PARCIJALNIH MEZOTERAPIJA odnosno mezoterapija za ciljano odredjene delove lica u odnosu na indikaciju. Na taj način, možemo ciljano tretirati:

  • Regiju oko očiju

    Vizuelno umanjenje podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju

  • Regiju čela

    Hidratacija, poboljšanje tonusa i manja vidljivost fiksiranih bora

  • Regiju vrata i dekoltea

    Smanjena vidljivost bora i poboljšanje kvaliteta kože te regije

Parcijalne mezoterapije se izvode na koži koja je predhodno očišćena i blago anestezirana tako da je sam tretman velo komforan za pacijente.

Parcijalne mezoterapije se sprovode u seriji tretmana, 4-6 tretmana na 7-14 dana. Efekat mezoterapija je kumulativan ali rezultate možete videti već nakon prvog tretmana.

Nappage mezoterapija

Nappage mezoterapija je tehnika unošenja aktivnih komponenti iz mezokoktela u sloj kože gde će indukovati seriju reakcija koja će pokrenuti regenerativne procese u koži, sintezu kolagena i elastina.

Podrazumeva seriju površinskih uboda koji se međusobno nalaze na malom rastojanju. U pitanju je bezbedan tretman koji za cilj ima dubinsku regeneraciju kože.

U Dr VAIS centrima ova tehnika se koristi u kombinaciji sa dermapenom ili iFrax tretmanom, ali i samostalno.