O spoljašnjem izgledu kože uglavnom odlučuje najpovršniji sloj epiderma tj. rožasti sloj, koji čine odumrle ćelije. Što je taj sloj deblji, koža izlgleda umornije, deluje bezživotno i staro. Ukoliko je rožasti sloj tanji, koža izgleda svežije i mlađe. Zato je neophodno da bar jednom mesečno uklonite zadebljali rožasti sloj sa površine kože. Ova kozmetološka procedura naziva se piling i u tu svrhu koriste se supstance, preparati ili aparati. Sve vrste pilinga možemo podeliti na mehaničke, hemijske i biološke. UZ piling spada u mehaničke aparaturne procedure za uklanjanje izumrlih slojeva kože, na vrlo blag, neiritirajući način, tako da je idealan za suvu, dehidriranu kožu, sklonu pucanju kapilara, koja ne trpi nikakve druge pilinge osim ultrazvučnog i biološkog.

ultrazvucni piling 01

Masna i problematična koža takođe je jedna od glavnih indikacija za UZ piling, jer je i ona podložna infekcijama i pojavi crvenila, nakon klasičnog mehaničkog pilinga bilo manuelno ili upotrebom frimatora, abradera i ostalih aparaturnih piling tehnika.

UZ piling izvodi se specijalnim elektrodama-spatulama:

- trapezoidna sa frekvencom od 25 kHz, za snažan piling na licu i telu
- kockasta sa frekvencvom od 28 kHz za umereni piling lica i tela.

Pomoću UZ narukvice, koja se čvrsto fiksira oko ručnog zgloba klijenta, pravimo strujno kolo. Na taj način se uz pomoć električnog tj. voltažnog indukcionog metoda, podešavanjem voltaže sprovodi vrlo slaba električna struja u Vaše telo, tako da se nečistoće i ostaci kozmetičkih proizvoda na površini Vaše kože lako odstranjuju metodom dezinkrustracije.

ultrazvucni piling 02

UZ spatula, zahvaljujući snažnim vibracijama uzrokuje vrlo finu molekularizaciju tečnosti pretvarajući tečnost u paru, koja prodire duboko u kožu, emulguje i odstranjuje komedone, tj. lojne čepove u porama, a dezintegrisane, mrtve ćelije na površini kože uklanja u vidu pršteće pare.

UZ piling je idealna metoda za čišćenje aknozne kože, može se ponavljati svakodnevno do potpune sanacije upala, ili razbijanja i pražnjena belih komedona, kroz postojeće otvore na koži.

Nakon UZ čišćenja kože, odstranjene mrtve ćelije, kao i nečistoće iz i sa kože, možete jasno videti, ako sondu potopite u čašu vode.

Hidratacija kože nakon UZ pilinga, najbolje se postiže ampulom hijaluronske kiseline. Promenom polariteta UZ aktivnu supstancu unosimo u dublje slojeve kože tehnikom „peglanja“ UZ spatulom.

UZ pulsni talasi revitalizuju kožu, a hidrantnu ampulu pretvaraju u paru, čime ona dublje prodire u kožu.

UZ tretmani daju dugotrajne i vidljive rezultate jer istovremeno povećavaju hidrataciju epiderma, stimulišu vezivno tkivo, povećavaju mikrocirkulaciju krvi i limfe i izazivaju tonifikacije mišićnog tkiva.

Zato su indikacije za primenu UZ tretmana gotovo beskrajne: akne, bore, celulit, ožiljci, fleke, strije...

FaLang translation system by Faboba