Intense Pulsed Light je moćni svetlosni izvor sa širokim spektrom emisije od 560 – 1200 nm i metod rejuvenacije kože bazira se na moćnim emisijama kontrolisane svetlosne energije. Impuls snažnog svetlosnog talasa, koji se emituje u veoma kratkim vremenskim intervalima u vidu fleša, u direktnom kontaktu sa kožom, absorbovan je u tkivima od strane pigmentnih struktura i melanina u samoj koži, hemoglobina u kapilarima i tu svetlosnu energiju transformišu u termičku energiju sa progresivnim efektima rejuvenacije.

Savremena fotodinamska tehnologija potvrđuje da svetlosti različitih talasnih dužina utiču na aktivnost fibroblasta povećavajući njihovu aktivnost aktiviraju citohromatsku C – oksidazu u mitohondrijama ćelija proizvodeći energiju za ubrzanu sintezu DNK i RNK kao i eliminaciju mrtvih ćelija epiderma.

Savremeni IPL aparati, bez obzira što jakom toplotom na nivou pigmentnih tkiva progresivno “spaljuju” označene ćelije, ne oštećuju okolna tkiva, jer imaju specifičan način odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela kože, čime ne samo da štite kožuod opekotina, već i sman juju subjektivni osećaj bola u vidu peckanja.

Važno je napomenuti da koža ne sme biti preplanula jer je moguć rizik od opekotina, niti sme sme eksponirati prirodnom ili veštačkom sunčanju (solarijumi) četiri nedelje nakon tretmana.

U sunčanom periodu godine treba koristiti preparate sa zaštitnim faktorom 30 pa naviše. Fotosenzitivni preparati, kao što su oni koji sadrže derivate A – vitaminske kiseline, AHA kiseline, jaki vitaminski kompleksi, pilinzi, kao i neki lakovi, mogu dovesti do pojave fleka.

Nakon tretmana ne koristiti šminku i druge preparate za negu kože 24h. Lice umiti samo vodom. Ukoliko se javi osećaj sličan peckanju kože nakon sunčanja, koristiti 30 minuta hladne komprese ili led.
Aktivne infekcije kože, dermatitis, ekcem, herpes tip 1 i tip 2 su kontraindikacije za izvođenje IPL tretmana. Primena Roakutana u poslednjih šest meseci, veoma tamna koža, opekotine od sunca, trudnoća su relativne kontraindikacije te se i mi ograđujemo u tom periodu od IPL tretmana.

Polje indikacija je veoma široko. IPL rejuvenacija daje odlične rezultate u tretiranju: benignih pigmentacijskih lezija (fleka, sunčanih fleka, postporođajnih fleka, staračkih fleka i ostalih pigmentacija), vaskularnih lezija na licu (rozacea, proširene pore i ožiljci od akni), neželjene dlačice na licu i telu, opuštena koža lica, vrata, dekoltea i ruku, anti-age tretmani bora, jer je stimulacija produkcije kolagena jako izražena nakon IPL rejuvenacije – koža je blistavija, svežija i bore su pliće nakon kure IPL rejuvenacije.

IPL rejuvenacija se radi u seriji 5 tretmana, u periodu od 3 nedelje do mesec dana. Tretmani su izuzetno komforni, neinvazivni i traju svega par minuta..

Pre prvog IPL tretmana svakom klijentu se uzima detaljna anamneza, radi skenerskopski pregled kože i regije koja će biti tretirana i dejagnostički tretman lica kojim se koža na najbolji način priprema za IPL rejuvenaciju, a klijent upoznajesa svim procedurama i daljom kućnom negom.

FaLang translation system by Faboba