Kompletna struktura tela utvrđuje se bioelektričnom impedancom uz pomoć In bodi analizatora telesne strukture, koji pruža precizne podatke o količini i odnosima pojedinih vrsta tkiva u organizmu. Služeći se posebnom metodom analize reaktivnosti, ovaj sistem koristi 6 različitih frekvenci kroz 5 telesnih segmenata kako bi dobio sveobuhvatne vrednosti, i kompletno razlikovao svaki od segmenata tela i njihov međusobni odnos.

inBody 02

Na osnovu kvalitativno-kvantitavnih karakteristika električne provodljivosti tkiva moguće je, za celo telo ili pojedine njegove segmente, sa velikom preciznošću odrediti količinu i raspodelu masnog i mišićnog tkiva, ukupnu količinu vode u organizmu, odnos ekstracelularne i intracelularne tečnosti, količinu proteina i minerala u organizmu itd.

inBody 03

Pored navedenih pokazatelja, bioelektrična impedanca pruža informacije o faznom uglu protoka energije kroz ćelije, edemskim strukturama (otocima), različitim telesnim indeksima, utrošku energije organizma za vreme mirovanja (bazalnom metabolizmu), odnosima između leve i desne strane tela i o količini visceralnih masti. Ovakva testiranja su naročito značajna za decu i mlade sportiste radi provere usklađenosti i razvoja koštanog, mišićnog i masnog tkiva u fazama ubrzanog telesnog rasta i razvoja, kada, usled nestručnog rada i zanemarivanja pojedinih faktora sazrevanja, može doći do negativnih i štetnih, često trajnih promena lokomotornog aparata i metabolizma.

Dobijeni podaci omogućavaju precizno programiranje režima ishrane i usklađivanje sa određenim programom.

inBody aparat 01

FaLang translation system by Faboba