Savremene tehnike preciznim podološkim instrumentima odavno su preuzele primat u rešavanju mnogobrojnih problema kože stopala i noktiju. Zadovoljni pacijenti postali su svojevrsni glasnici, koji su ove procedure učinili omiljenim , a hirurške intervencije ostavili u nekim prošlim vremenima.

Instrumenti specijalno dizajnirani za rešavanje uraslih noktiju omogućavaju isecanje i uklanjanje ( inciziju i ekstrakciju ) samo dela nokta koji urasta u okolno tkivo i to za samo par sekundi. Ova gotovo bezbolna procedura pacijentu odmah donosi tako potreban osećaj olakšanja. S obzirom da nema nikakvog “ sečenja i šivenja tkiva “, pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima. Kako ne postoji nikakva manipulacija korenom nokta, nema ni promene smera rasta i oblika nokta, čime se ponavljanje urastanja svodi na minimum. Dužina lečenja zavisi od mnogobrojnih faktora, pre svega od obimnosti problema, trajanja urastanja, prethodnih intervencija, profesije, discipline pri sprovodjenju terapije . . .

Kurje oči i bradavice se slojevito uklanjaju ( kiretiraju). U slučaju tabanskih bradavica medicinska obrada se dopunjuje elektrofluguracijom tj. Radiotalasima ili krioterapijom Cryopenom. Ove procedure svaka na svoj način visokom ili niskom temperaturom dovede do destrukcije ćelija inficiranih humanim papiloma virusom koji je uzročnik ovog oboljenja. U zavisnosti od kompleksnosti problema, dubine i površine zahvaćenje bradavicama, tretman se ponavlja određen broj puta. Kurje oko se najčešće rešava sa jednom do dve obrade.

Sve podološke procedure su minimalno invazivne, sprovode ih isključivo lekari, te su kao takve primenjive u svim uzrasnim kategorijama i kod različitih stanja ( dijabetes, trudnoća, . . . )

podoloske procedure 01

podoloske procedure 02

FaLang translation system by Faboba