Poznato je da fiziološki dnevno opadne i do 100 dlaka. Sve preko toga može dovesti do značajnog smanjenja volumena kose, istanjivanja samih vlasi ili pojave proređenja u određenoj regiji kapilicijuma. Na osnovu skenerskopskog pregleda kože glave i detaljno uzete anamneze lekar postavlja tačnu dijagnozu i propisuje individulanu terapiju.

Vodeći uzroci opadanja kose jesu genetska predispozicija, kontinuirano dejstvo muških polnih hormona kao i pozitivna porodična anmneza koju pacijenti navode. Odmah potom nalaze se sistemske bolesti praćene febrilnim stanjem (akutne i hronične), stres, endokrine bolesti (poremećaj u radu štitne žlezde, policistični jajnici), upotreba pojedinih lekova, disfunkcija pojedinih organa (bubreg, jetra), strukturne bolesti same dlake, nutritivni (nedostatak pojedinih elemenata poput Fe, Zn...) i metabolički sindrom koji se danas sve više dovodi u vezu sa opadanjem kose.

Bujna i zdrava kosa najlepši je ukras, a da bi bila takva potrebna joj je konstantna nega. Bez obzira šta sve moderna kozmetika pronalazi i nudi, ne treba zaboraviti ono što nam priroda nesebično daruje vekovima. Možda se baš u nekom cvetu, listu, semenu, korenu ili plodu tradicionalno lekovitog bilja krije tajna adekvatne nege koja nam je potrebna.

Čajevi od hajdučke trave, kamilice, kantariona, rastavića, nevena i oraha imaju umirujuće i antiupalno dejstvo na kožu glave pa se preporučuju za ispiranje i pranje kose kao preventiva ili dodatak terapiji.

Seme bundeve sadrži biljne masti sa masnim kiselinama, vitamin A, B6, cink, magnezijum, kalcijum i gvožđe. Možda najvažnije za one koji imaju probleme sa opadanjem kose jeste to da seme bundeve sadrži kukurbitin. Aminokiselinu koja je, verovatno, zaslužna za efekte koje seme bundeve ima narast kose.

Nedostatak kose, kao jednog od simbola lepote, može prouzrokovati psihološke, socijalne, ali i medicinske probleme. Na koži glave imamo oko 100 000 dlaka, a svaka od njih ima svoj životni vek, koji se sastoji iz tri sukcesivne faze. Anagena faza je faza rasta i traje 3-6 godina, u ovoj fazi je 90% dlaka. Katagena faza je faza mirovanja traje oko dve nedelje i 1% dlaka se nalazi u ovoj fazi. Nakon toga nastaje faza ispadanja ili telogena faza, traje oko 3 meseca, i 9% dlaka je u ovoj fazi.

Super Youthair krema za sedu kosu - seda kosa je sada prošlost!

Imitira pigment na površini vlasišta, ne unutar kože i korena dlake. Sadrži kondicionere, koji potpomažu sjaj i mekoću kose! Postepeno, diskretno vraća prirodnu boju kose!

SMH PREPARAT - ZA 10 SEKUNDI GUSTA KOSA!

U 4 KORAKA DO FANTASTIČNO GUSTIH TREPAVICA!

Revolucionarni pristup u kamuflažnom rešavanju problema proređene kose! Jednostavna primena SMH vlakana koja se pod dejstvom elektrostatičkog naboja lepe za vlas poput malih iglica na grančici jele i fiksacija rastvorom sa HINOKITIOL-om koji stimuliše ponovni rast kose, omogućava neverovatno prirodni izgled "guste" kose. Fiksator neutrališe elektrostatički naboj, istovremeno drži čvrsto SMH vlakna uz vlas kose čineći ih otpornim na vetar, kišu itd.

FaLang translation system by Faboba

cestitka rodjendan