Skenerskopski pregled

Važno je naglasiti da se pre bilo koje od ovih intervencija radi dijagnostički pregled najsavremenijim skenerskopskim aparatom za analizu promena na i u koži. Ovaj aparat ima različita sočiva koja omogućavaju uvećanje problematične regije od 50-650 puta, a uz pomoć polimerizovane svetlosti posmatranje i dubljih slojeva kože.

Sočivo 200x je za kapilitologiju najznačajnije, jer zahvaljujući uvećanju 200x i jakom svetklosnom fluksu, čini kožu transparentnom, omogućava skenerskopsko posmatranje latentnih i aktivnih folikula kao i dlake u inicijalnoj fazi rasta, tj. omogućava uvid u kompletan potencijal kapilicijuma.

Sočivo 650x je namenjeno za posmatranje same strukture dlake, tj. njenog omotača, korteksa i medule. Uz pomoć ovog sočiva, otkrivaju se postojeće anomalije u strukturi dlake ili hemijska oštećenja kao posledica nekih frizerskih procedura.

Digitalna dermoskopija

U Dr VAIS centrima se pored pregleda kože najsavremenijim dijagnostičkim aparatom skeneroskopom koji omogućava da se stanje kože sagleda i do 650x uvećano, radi i DIGITALNA DERMOSKOPIJA sa softverskom analizom. Ova tehnika je svoju primenu našla u dijagnostici pigmentnih kožnih promena i melanoma ali izuzetnu vrednost ima i u kapilitologiji, kozmetologiji i podologiji. Osnovni zadatak lekara je prevencija i otkrivanje patoloških promena još dok su u začetku i mogućnost lečenja i izlečenja najveća. Iz tog razloga je gotovo nezamislivo ne upotrebiti dermoskop, koji iskusnom i obučenom lekaru omogućava da uoči ono što oku nije dostupno.

Melanom, kao jedan od najmalignijih tumora čoveka, u poslednje 2 decenije beleži značajan porast u svetu. Jedan od osnovnih oblika melanoma, zbog kojih ima "lošu reputaciju" je njegovo nepredvidivo ponašanje jer se može javiti u obliku bezazlenog mladeža na koži koji podseća na bradavicu, keratozu, ranicu...

Ko sve treba na pregled?

Dermoskopija ima poseban značaj kod osoba koje su imale melanom i članova njihove porodice! Važno je pregledati mladeže ukoliko ih imate više. Ukoliko se pojavi novi ili je postojeći porastao, promenio boju, oblik, izaziva svrab, boli ili krvari...

FaLang translation system by Faboba